Як обрати компактний пом'якшувач - aqua-room.com.ua

Як обрати компактний пом'якшувач

Опубліковав aquaroom 07.03.2023 0 Comment(s)

Як обрати компактний пом'якшувач

Пом'якшувач води - це пристрій, призначений для видалення мінералів, таких як кальцій та магній, із жорсткої води. Жорстка вода - це вода з високою концентрацією розчинених мінералів, які можуть викликати низку проблем у побутових та промислових умовах.

Пом'якшувачі води найчастіше працюють у процесі, званого іонним обміном, що включає пропускання води через шар кульок смоли, покритих іонами натрію. Коли жорстка вода проходить через кульки смоли, іони кальцію та магнію у воді замінюються іонами натрію на кульках. В результаті виходить пом'якшена вода, вільна від мінералів, що викликають жорсткість.


Як зрозуміти, що необхідний пом'якшувач води


Пом'якшувачі води часто необхідні в районах з природною жорсткістю води, так як мінерали, що містяться у воді, можуть викликати ряд проблем. Жорстка вода викликає утворення накипу в трубах та приладах, що може негативно впливати на термін використання обладнання. Також, висока жорсткість води може залишати білі розлучення на поверхнях та одязі, викликати сухість шкіри та волосся або навіть впливати на смак їжі та напоїв.


У промислових умовах жорстка вода також може викликати проблеми з обладнанням і знижувати ефективність засобів для чищення. Видаляючи мінерали, що викликають жорсткість, пом'якшувачі води можуть допомогти покращити якість та ефективність води як у побутових, так і промислових умовах.


Як вибрати домашній пом'якшувач води

При виборі пом'якшувача в будинок, не мало важливим буде звернути увагу на його компактність та ефективність. Необхідно враховувати кілька факторів, щоб переконатися, що ви вибрали найкращий варіант для ваших потреб. Ось деякі міркування, які слід мати на увазі:


1.Жорсткість води. Перше, на що слід звернути увагу при виборі пристрою для пом'якшення води, це жорсткість води. Ви можете перевірити жорсткість води за допомогою набору для перевірки води або здійснивши аналіз води.


2.Швидкість потоку води. Враховуйте швидкість потоку води у вашому будинку, щоб переконатися, що вибраний вами компактний пом'якшувач води зможе впоратися з витратою води. Якщо у вас багато води або кілька людей використовують воду одночасно, вам може знадобитися більша швидкість потоку або накопичувальна ємність.


3.Розмір та потужність. Компактні пом'якшувачі води бувають різних розмірів і потужностей, тому виберіть той, який відповідає доступному простору у вашому будинку і його пропускна здатність відповідає витраті води у вашій родині.


4.Частота регенерації: перевірте, як часто пом'якшувач води необхідно регенерувати або замінювати смолу. Вибирайте систему, яку легко регенерувати та яка потребує менш частого обслуговування.


5. Тип смоли: шукайте компактний пом'якшувач води, в якому використовується високоякісна смола, що забезпечує ефективне та дієве пом'якшення води. Смола повинна бути здатна видаляти мінерали та інші домішки із води. Наприклад DOWEX HCR-S чудово справляється з цим завданням.


Фільтр для пом'якшення води Aquarum – гарний варіант компактного пристрою для пом'якшення води. У ньому використовується полімерний фільтр, який ефективно видаляє мінерали з води.

Простий у встановленні та обслуговуванні, компактний та економить місце. Крім того, ТМ Aquarum має гарну репутацію в галузі та пропонує якісні продукти та підтримку клієнтів.