-
Ваш кошик порожній!
Ми звикли, що кипятіння води дезенфікує та очищує її. Ми знаємо напевне, що в процесі кипятіння знищуються мікроби, які б могли завдати шкоди здоров’ю. Так було коли поверхневі води водоймищ були екологічно чистими. Але зараз окрім знищення мікроорганізмів під час кип’ятіння відбуваються також інші хімічні процеси, якщо говорити про водопровідну воду наших домівок.
Зараз водопровідна вода часто оброблена різними хімічними сполуками. Її хлорують або наповнюють сульфат магнієм, які при кипятінні можуть утворювати різні шкідливі сполуки.
Як все ж таки кипятити воду? Маємо кілька порад.
Спершу варто профільтрувати воду перед кипятінням. Наприклад, звичайними накопичувальними фільтрами.
У таких фільтри-глечиках вода фільтрується через картридж. Зазвичай кариджі скрадаються з активованого вугілля, яке фільтрує воду від надмірного хлору та механічних домішок, але не забезчечує знищення бактерій та вірусів. Їх в свою чергу може частково знищити процес кипятіння.
Варто звертати особливу увагу, щоб не кипятити воду двічі чи більше разів. Рекомендуємо для цього підібрати чайник чи посуд для кипятіння відповідного об’єму і не наливати в посудину не більше аніж використаєш, наприклад на одне чаювання. Це також допоможе економити воду.
Варто також зважати, щоб процес кипятіння був коротким. Адже тривале кипятіння може спричинити сполучення деяких сполук хлору з іншими елементими і утворювати шкідливі речовини. Тож, якщо Ви поставили воду на плиту спробуйте не забути про неї, переглядаючи фільм чи займаючись своїми справами. А для запарювання чаю рекомендують використовувати воду, яку довели до 90 градусів Цельсія.
І остання порада: фільтровану воду варто вжити проягом 3-ох днів і не зберігати її довше, адже шкідливі сполуки та організми відновлюються!
Отож, пийте чисту воду та будьте здоровими!